Skip to main content

Библиотеката 24/7

[et_pb_section fb_built=“1″ theme_builder_area=“post_content“ _builder_version=“4.17.1″ _module_preset=“default“][et_pb_row _builder_version=“4.17.1″ _module_preset=“default“ theme_builder_area=“post_content“][et_pb_column _builder_version=“4.17.1″ _module_preset=“default“ type=“4_4″ theme_builder_area=“post_content“][et_pb_text _builder_version=“4.17.1″ _module_preset=“default“ theme_builder_area=“post_content“ hover_enabled=“0″ sticky_enabled=“0″]

Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” предоставя на своите читатели няколко услуги, които да улеснят достъпа до различните фондове на библиотеката.

Електронен каталог – Информационните бази на библиотеката са достъпни чрез Интернет.

Дигитална библиотека – Дигитализираните библиотечни колекции могат да се ползват свободно през сайта „Дигитална библиотека”, който работи от 2016 г. В него ще можете да ползвате свободно екземпляри от някои от най-ценните сбирки на нашата библиотека – Възрожденска старопечатна сбирка, Шуменска периодика, Краеведска сбирка, архиви на видни личности, Редки и ценни издания, издания на РБ „Стилиян Чилингиров“.   

Междубиблиотечното книгозаемане е специализирана библиотечна услуга, която предоставяме на своите потребители, за да удовлетворим търсенето и ползването на библиотечни документи които не са притежание на нашата библиотека.

„Моята библиотека” е електронна услуга, която дава възможност на потребителя да направи справка за своя читателски статус, да изпрати заявка за книги или заявка за презаписване на заети в момента библиотечни документи през Интернет.

Библиомат – Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” предлага на своите читатели възможността да заемат книги за дома и да ги връщат в удобен за тях момент, несъобразен с работното време на институцията. 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]