Skip to main content

Изложба маслена живопис на Николинка Димитрова

Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“ и Николинка Димитрова имат удоволствието да ви представят изложба – маслена живопис, изпълнена в техниката многослойна живопис.

От 16-ти до 28-ми февруари 2023 г. в пространството на галерията на бул. „Славянски“ 19 ще бъдат показани „голите философски разсъждения и психологически обобщения“, обединени в провокираща експозиция. Майстор на анатомията и колорита, Ника има непримирим интерес към човека, неговата душевност и психология, умело дълбае в дебрите на личностното израстване и запечатва уловените моменти във внушителни композиции.

Маслените творби на авторката са разпознаваеми с използваната техника – многослойна живопис. Пластичност и финни нюанси преливат в един провокативен, откровен облик и същевременно оставят усещането за нежност, лиричност и безвремие. Внимателно обмислени сюжети и семантично обвити фигурални композиции препращат съзнанието на зрителя отвъд ежедневният битовизъм. Психологическото, философско послание е основен елемент и е водещото начало в изграждането на актовата живопис. Почитателите на „здравата рисунка“ и плавната игра на тонове и полутонове могат да се насладят на умелата й четка, на силното въздействие, постигнато по „класически“ и провокативен начин във всяко платно. Не търсете спокойствие в картините на Ника, те са „като шамар“, среща на четири очи със самите нас. Изпълнени с послания, провокиращи към размисъл, платната имат магическо въздействие и изпълват сетивата.

Заповядайте на откриването на изложбата на 16.02.2023 г., четвъртък, от 17:00 ч. в изложбения салон на Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“ , бул. „Славянски“ 19 за една приятна среща с Ника Ниоко и нейните прекрасни платна!